M3V advies & management

Om scholen en hun gymsecties te ondersteunen bij het toekomstgericht nadenken over het bewegingsonderwijs en de bijbehorende faciliteiten, heeft advies- & managementbureau M3V de menukaart Sport & Bewegen ontwikkeld. Dit unieke hulpmiddel ondersteunt gymsecties bij het uit de traditionele kaders rondom bewegingsonderwijs komen, zodat bij nieuwbouw mogelijke kansen ten volste benut worden!

Ervaring wijst uit dat vaksecties LO wat betreft onderwijskundig denken soms nog enigszins traditioneel zijn. Er wordt veelal uitgegaan van standaard gymzalen, al of niet tot één sportzaal of sporthal te koppelen, met een standaard inrichting. Tijdens ontwerp van de voorzieningen komt onder andere de definitieve inrichting, belijning en sportvloerkeuze aan de orde. Deze standaard gymzaal komt ook vaak voort uit de ontwikkeling van de sporthal door een afdeling binnen de gemeente met focus op het gebruik door de lokale sportverenigingen.
 
In opdracht van Stichting Carmelcollege heeft M3V de menukaart Sport & Beweging ontwikkeld. Doel van de menukaart is het openen van ogen voor kansen bij elk (nieuwbouw) project en het zorgen voor toekomstgericht denken en ontwikkelen van bewegingsconcepten en daarop gerichte sport- en beweegvoorzieningen. Met behulp van de menukaart worden scholen en hun gymsecties ondersteund en gestimuleerd om toekomstgericht over het bewegingsonderwijs na te denken en om deze visie te vertalen in bijpassende bewegingsvoorzieningen LO.  
 
Stichting Carmel heeft een artikel, genaamd ‘Ook bewegen is een leervak’, gepubliceerd over de menukaart in het Carmel Magazine. Lees het artikel hier
 
(Dit is een advertorial)