Normal_rss_entry-4992

(ANP) - PostNL beleeft momenteel topdrukte met de bezorging van schoolboeken. Zeker 800.000 pakketten met studieboeken worden gedurende de zomervakantie gesorteerd en geleverd aan scholen en leerlingen, aldus het postbedrijf.

Deze week verwacht het bedrijf de grootste piek. PostNL sorteert en levert dan in één week 200.000 pakketten met schoolboeken. De scholieren en studenten uit de regio Noord ontvangen hun studieboeken als eerste. Zij starten op 17 augustus weer met hun schooljaar.

Het is een enorme logistieke operatie om alle pakketten op tijd bezorgd te krijgen in Nederland en België, zegt het bedrijf. "Op de sorteer- en distributiecentra wordt dag en nacht gewerkt om alle boeken voor het begin van het schooljaar te sorteren.''

Na sluiting van het schooljaar sturen scholieren hun 'oude’ boeken voor hergebruik terug naar de leveranciers. Tijdens de vakantie plaatsen leerlingen al weer hun nieuwe bestellingen voor het komend schooljaar. Bij de leveranciers volgt er dan een race tegen de klok om alle boeken tijdig te verpakken en verzendklaar te maken.