Normal_staatssecretaris_sander_dekker

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs wil dat alle scholen in Nederland over snel internet beschikken. Het moet niet meer uitmaken waar de school gevestigd is. Dekker vindt het van belang dat alle scholen beschikken over dezelfde snelheid van internet. Nu verschilt deze snelheid nog sterk per school. Dat meldt de PO-Raad.

Scholen in stedelijke gebieden zouden vooral van een glasvezelnetwerk gebruik maken, maar er zijn ook scholen waar de beschikbare capaciteit van een netwerk te laag is voor de behoefte van de school. Dit was de reactie van Dekker op de gestelde Kamervragen van Kamerleden Voordewind van de ChristenUnie en Bisschop van SGP. De twee Kamerleden maakten zich zorgen over de beperkte mogelijkheden van veel scholen om van internet gebruik te maken. Het ging hierbij vooral om de snelheid van het internet.

Dekker wil om de tafel met de PO-Raad, de VO-raad en het ministerie van Economische zaken om te kijken of er een gezamenlijke aanpak is die alle scholen van internet kan voorzien, onafhankelijk van de locatie.

© Nationale Onderwijsgids