Logo_bmalogojpg

De Buma Music Academy biedt naast Pop, HipHop en Dance met ingang van het schooljaar 2015-2016 ook een lesmodule aan voor klassieke muziek. Het onderdeel bestaat uit een  workshop klassieke muziek door Componist des Vaderlands Willem Jeths en componiste Claudia Rumondor. Dit meldt Buma Cultuur. 

De leerlingen van het Cambium College uit Zaltbommel hebben op 19 mei de primeur van deze nieuwe lesrichting met een workshop in TivoliVedenburg. Voor Jeths is de samenwerking met de Buma Music Academy een logische stap: "De Nederlands gecomponeerde klassieke muziek wordt weinig gespeeld en er wordt weinig naar geluisterd. Met ons team zijn we nu een klassiek lespakket aan het ontwikkelen dat we komend schooljaar als extra lesmodule gaan aanbieden. We richten ons daarbij in eerste instantie op de populaire klassieke muziek, die middelbare scholieren al kennen van bijvoorbeeld filmscores, games of commercials."

Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur en heeft als doel het muziekonderwijs in Nederland te ondersteunen. "Het muziekonderwijs op met name middelbare scholen staat al jaren onder druk en Buma Music Academy wil de scholen op dat gebied helpen", legt Frank Helmink van Buma Cultuur uit. "Al enkele honderden scholen in het voortgezet onderwijs doen mee aan ons gratis programma met actuele lesinhoud, motiverende instructie-video's, interactieve opdrachten en zelfs een popquiz. Wat nog ontbrak was een klassieke module en die gaan we nu aan het pakket toevoegen."

Deelnemende middelbare scholen ontvangen van Buma Music Academy een uitgebreid pakket van muziekmodules, meer dan vijfendertig afzonderlijke lessen, inspirerende workshops op school en toegang tot software waarmee leerlingen zelf kunnen componeren, produceren en remixen. Aan elke lesmodule is bovendien een professionele 'Music Master' gekoppeld, vaak een bekende artiest. Deze Music Masters helpen de leerlingen in hun projecten en begeleiden ze bij het samenstellen van een eigen school-act.

© Nationale Onderwijsgids