Normal_bouwvakker_bouw_bouwpersoneel
De Scholengroep Carmel Hengelo, de Openbare Scholengemeenschap Hengelo (OSG) en de gemeente Hengelo tekenen vandaag de realisatieovereenkomst nieuwbouw VMBO. Dat betekent dat de scholen en de gemeente zich definitief aan elkaar verbinden om een nieuwe VMBO-school te bouwen naast de wijk Medaillon. Dit meldt de gemeente Hengelo. 
 
Met de ondertekening wordt een flinke stap gemaakt naar de nieuwbouw van het VMBO. De voorbereidingen voor de bouw van de school zijn in volle gang. Het bestemmingsplan en het definitief ontwerp zijn al vastgesteld. Naar verwachting start de bouw eind dit jaar. De oplevering is dan in het voorjaar van 2017.
 
De gemeente Hengelo, de Stichting OSG Hengelo en de Stichting Carmel Hengelo werken samen om naast de wijk Medaillon een school voor het VMBO (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) te bouwen. Het plangebied voor de nieuwbouw is globaal gelegen tussen de Europalaan, de Houtmaat- en Dijksweg, ten noorden van het woongebied Medaillon. De nieuwe vestiging van het VMBO vervangt de oude vestigingen. De bestaande gebouwen zijn verouderd en minder geschikt voor de huidige onderwijskundige benadering van het VMBO-onderwijs.
 
© Nationale Onderwijsgids