Normal_kinderen__fietsen__helm__beweging__sport__mountainbiken__mountainbike

De gemeente Hengelo heeft circa 200 fietsen klaarstaan voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens. Het gaat om volledig opgeknapte tweedehands fietsen, aangeboden door het ANWB kinderfietsenplan. Gezinnen die hiervoor in aanmerking komen, kunnen de fiets aanvragen via het Hengelose Kindpakket. Dat meldt de gemeente Hengelo.

Kinderen hebben een fiets nodig om naar school te gaan, mee te doen aan activiteiten of om af te spreken met vrienden en vriendinnen. Helaas is een fiets niet voor elke ouder even makkelijk te betalen. Daarom zit in het Kindpakket ook de mogelijkheid om een fiets te krijgen, of een bijdrage voor de aanschaf van een fiets aan te vragen. De fietsen zijn gestald bij Welbions en bij goedkeuring van de aanvraag zijn ze af te halen bij de fietsenwerkplaats van Tactory.

Om in aanmerking te komen voor een fiets uit het Kindpakket moet een kind in groep vijf tot en met acht van het basisonderwijs zitten of in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Het netto maandinkomen van de ouder of verzorger mag niet hoger zijn dan 1.607 euro (echtpaar/samenwonend) of 1.125 euro (alleenstaand). Eens in de twee jaar kunnen gezinnen met een laag inkomen beroep doen op de fietsregeling van het Kindpakket. Als de gemeente Hengelo fietsen op voorraad heeft dan geeft de gemeente een fiets. Anders is er voor kinderen van groep vijf tot en met zeven van het basisonderwijs een bijdrage van 100 euro. Voor kinderen in groep acht van het basisonderwijs of het eerste jaar van het voortgezet onderwijs is deze vergoeding 150 euro.

Het Kindpakket is digitaal aan te vragen via www.hengelo.nl/kindpakket. De aanvraagformulieren zijn ook op te halen bij het publieksplein in het stadskantoor, bij de bibliotheek aan de Beursstraat en het zorgloket bij Wijkracht.

Kindpakket Het Kindpakket is een ondersteuningsmaatregel voor ouders met een laag inkomen en kinderen tot en met zeventien jaar. Het Kindpakket bestaat uit een aantal onderdelen: vergoeding schoolkosten, vergoeding zwemlessen, bijdrage sportieve en culturele activiteiten, bijdrage fiets, een kledingbon, bijdrage identiteitsbewijs en het aanvragen van een computer. Het Kindpakket moet er voor zorgen dat ieder kind mee kan doen in de samenleving.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids