Normal_ntr_artclips_s0a7932__ntr-lilian_van_rooij

ARTclips is een nieuw programma van de NTR en ARTtube, waarin presentator Maurice Lede praat met kunstenaars, studenten en galeriehouders over kunst. Want veel jongeren van 15 tot 19 jaar hebben allerlei vragen over kunst. Hoe worden kunstenaars beroemd? Kan een video ook kunst zijn? Kunnen kunstenaars leven van hun kunst? Waarom is kunst zo duur? ARTclips geven antwoord.  

Maurice Lede - bekend van onder meer Het Klokhuis van de NTR en Wie is de mol 2014? - bezoekt musea in Amsterdam, Rotterdam en Tilburg waar mensen die alles van kunst weten hem helpen de antwoorden te vinden. Tijdens zijn zoektocht wordt Maurice vergezeld door zogenaamde Blikopeners, jongeren die zelf rondleidingen geven in het Stedelijk Museum Amsterdam en dus al een en ander weten over kunst. Maurice spreekt ook met studenten van het Grafisch Lyceum in Rotterdam, de kunstenaars Joep van Lieshout, Tim Breukers en Studio Moniker: Luna Maurer en Roel Wouters en diverse galeriehouders.

Het programma van twaalf clips wordt bij de NTR uitgezonden op dinsdag 3 juni van 5.00 t/m 6.00 uur (Nederland 3). Daarna zijn de clips online te zien via schooltv.nl en arttube.nl

Op ARTtube is aanvullend lesmateriaal beschikbaar om ARTclips tijdens de lessen te gebruiken en ter voorbereiding op een museumbezoek.

ARTclips is een programma van de NTR in samenwerking met ARTtube, het online samenwerkingsverband van onder meer Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Stedelijk Museum Amsterdam en Museum De Pont Tilburg.

© Nationale Onderwijsgids