Normal_ijsbaan

Wie dit jaar aan het NK Scholenploegenachtervolging meedoet, maakt kans op een wildcard voor een estafette met topschaatsers van het team beslist.nl, zoals Mark Tuitert, Michiel Mulder en Hein Otterspeer.

De voorrondes van het NK Scholenploegenachtervolging – dat wordt gesponsord door beslist.nl – worden gehouden op elf ijsbanen door het hele land. 
 
Meedoen is heel simpel. Stel met je klasgenoten een team samen en geef je op je bij de ijsbaan bij een van de ijsbanen. Tijdens de voorrondes wordt er in verschillende categorieën gestreden om een landelijke plek in de finale in Deventer. 
 
Elk team kan zich aanmelden voor de wildcard-actie van beslist.nl. Na inschrijving kan er op de teams worden gestemd. De twee teams die na voorrondes de meeste stemmen hebben behaald, schaatsen op 11 maart 2014 een estafette tegen elkaar met een aantal schaatsers van team beslist.nl.
 
De KNSB realiseert de Scholenploegenachtervolging in samenwerking met hoofdsponsor beslist.nl, het grootste online winkelcentrum van Nederland. "Met de sponsoring van dit evenement willen wij het schaatsen onder jongeren stimuleren", zegt Kees Verpalen, directeur en oprichter van beslist.nl.
 
© Nationale Onderwijsgids