Normal_boy-2756201__340

Schaken, zowel online als offline, wordt steeds populairder onder basisschoolleerlingen. Vooral jongens en meisjes tussen de 6 en 9 jaar zijn gegrepen door het spel. Bijkomend voordeel: schaken is niet alleen leuk, maar helpt ook leerlingen zich beter te concentreren, problemen op te lossen en beter te visualiseren. Dit meldt NOS.

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) merkt de toegenomen populariteit van het schaken ook: in de afgelopen tien jaar is het aantal jeugdleden bij de KNSB bijna verdubbeld. Leerlingen kunnen het spel zowel online als offline spelen. En hoewel toernooien waarbij schakers in Groningen tegen tegenstanders in Londen kunnen spelen de kinderen wel erg aanspreekt, blijft het fysieke schaakbord ook erg in trek. 
 
Scholieren kunnen veel baat hebben bij leren schaken. Ze leren om zich beter te concentreren. Ook verbetert het schaken het probleemoplossend vermogen van leerlingen. Daarnaast leren kinderen beter visualiseren, omdat ze bij schaken meerdere stappen vooruit moeten kijken.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids