NTR: Speciaal voor iedereen

Ook in de komende jaren zal Schooltv actief blijven in het voortgezet onderwijs (VO). Weliswaar zal het VO op een andere manier bediend gaan worden en verandert het programma-aanbod, maar “Schooltv blijft het voortgezet onderwijs bedienen, nu en in de toekomst,” aldus Ben Groenendijk, hoofdredacteur van de NTR. 

Groenendijk, hoofdredacteur Jeugd, Wetenschap, Educatie en Geschiedenis bij de NTR wil de geruchten over een eventuele terugtrekking ontkrachten, al beaamt hij dat de wijze waarop Schooltv opereert flink zal veranderen. Wegens bezuinigingen krijgt Schooltv geen budget meer om eigen producties te maken en zullen programma's voor volwassenen geschikt gemaakt worden voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Voorbeelden hiervan zijn 'Nieuwsuur in de klas' en 'Andere tijden in de klas.' “We kijken daarbij nadrukkelijk niet alleen naar NTR programma's, maar ook naar titels van andere omroepen. Het zou toch mooi zijn om bijvoorbeeld de lessen Aardrijkskunde te verrijken met 'Vroege Vogels in de klas' of 'Nederland van boven in de klas'." 
 
Hoewel het ombouwen van deze programma's ook investeringen met zich mee brengt, heeft het voor de Publieke Omroep ook grote voordelen volgens Groenendijk: “Publieke omroepen bereiken deze groep jongeren maar moeizaam op tv. Je hebt dus goud in handen als je met onze programma's die doelgroep wel kunt bereiken. Ook al is dat dan omdat ze de informatie van hun docent voorgeschoteld krijgen." 
 
© Nationale Onderwijsgids