Logo_groenhorst_scoort_een_10__2_

Groenhorst Lelystad scoort in de Dronkers-lijst van schoolprestaties 2013 een 10 op BL-niveau. Dat blijkt uit een publicatie van die lijst in de Volkskrant van zaterdag 23 november jl. Groenhorst Lelystad behoort hierdoor tot één van de 36 beste scholen van Nederland op dit niveau. Onderwijssocioloog Jaap Dronkers beoordeelt al zestien jaar middelbare scholen met een cijfer op een school van 1 tot 10. 

Ook het KL-niveau van Groenhorst Lelystad wordt met een 8,5 goed beloond.

De scholen voor voortgezet onderwijs worden jaarlijks door Dronkers beoordeeld op basis van hun prestaties. Het gaat dan om een cijfer dat in hoofdlijnen is samengesteld uit het gemiddelde cijfer voor het Centraal Eindexamen, het verschil tussen het cijfer van het Centraal Eindexamen en het schoolexamen en het advies van de basisschool vergeleken met de uiteindelijke prestatie van de leerling. Ook telt mee hoeveel jaar een leerling over de opleiding gedaan heeft.

Het team van Groenhorst Lelystad reageert trots op het bericht dat zij de enige school in Flevoland zijn met een 10. Toch willen ze er niet te lang bij stilstaan, ze vestigen de aandacht graag weer op de prestaties en het welzijn van hun leerlingen.

Alle cijfers zijn te bekijken via www.volkskrant.nl/scholen

© Nationale Onderwijsgids