Logo_groenhorst_beste_aoc_mbo15_aoc1_highres

In de vandaag verschenen Keuzegids mbo 2015 is Groenhorst voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste AOC (Agrarisch Opleidings Centrum). Landelijk gezien zijn de mbo’ers van Groenhorst het meest tevreden over hun scholen en hun opleiding . Veiligheid in en rond de school, sfeer en de manier waarop regels worden toegepast worden door leerlingen als zeer positief gekwalificeerd. De domeinen ‘Dier’ en ‘Voeding en Teelt’ van Groenhorst horen volgens de gids tot de beste van Nederland en worden door de Keuzegids gekwalificeerd als Topopleiding. Van alle mbo opleiders in Nederland staat Groenhorst op nummer 4. 

Vertrouwen
Mark Scheurs zit in het laatste jaar van zijn mbo-opleiding Teelt (niveau 3) bij Groenhorst Emmeloord. “We hebben mannen uit de praktijk voor de klas. Die weten wat je tegenkomt wat niet in de lesboeken staat. Het is mooi om op een Topopleiding te zitten, dat geeft mij vertrouwen dat het goed komt.” Ook Cora Stokman is positief over de docenten van haar opleiding Paardenhouderij (niveau 4) bij Groenhorst Barneveld. “Docenten en leerlingen beleven veel plezier aan de lessen. De school ziet er super uit en heeft moderne (praktijk)faciliteiten.”

Stabiele kwaliteit
Algemeen directeur van Groenhorst, Truda Kruijer, is blij met het behaalde resultaat. “Het is mooi om te zien dat we met elkaar een stabiele kwalitatieve lijn te pakken hebben. Onze teams slagen erin aantrekkelijke opleidingen te verzorgen die studenten aanspreken én aansluiten op de vragen uit de arbeidsmarkt. Dit is een prachtig compliment voor medewerkers en studenten.”

Kwaliteitsverschillen
Het aanbod mbo-opleidingen in Nederland is erg groot. Om helderheid te scheppen in de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende mbo-opleidingen, publiceert de Keuzegids ieder jaar een onafhankelijke gids. Hierin worden opleidingen en scholen in het middelbaar beroepsonderwijs (ROC’ s, AOC’s en Vakscholen) beoordeeld en met elkaar vergeleken. Meer informatie is te vinden op www.keuzegids.nl.

Zeven mbo-scholen
In Almere, Barneveld, Dronten, Ede, Emmeloord, Nijkerk en Velp verzorgt Groenhorst groene mbo-opleidingen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, (agrarische) techniek, voedselproductie en voedselverwerking, teelt en biologisch-dynamische land- en tuinbouw. Middelbaar beroepsonderwijs komt in beeld nadat leerlingen als vooropleiding vmbo of havo hebben gevolgd. Veel mbo-scholen van Groenhorst hebben binnenkort open dag. Meer informatie is te vinden op www.groenhorst.nl. Groenhorst  is onderdeel van de Aeresgroep.

(Dit is een advertorial)