Uitreiking gouden medailles binnen het hoger- en wetenschappelijkonderwijs

In totaal kregen 112 opleidingen in het hoger onderwijs een gouden medaille van weekblad EW (voorheen Elsevier). De studenten van de opleidingen geven aan bovengemiddeld tevreden te zijn. Dit meldt Punt Avans.

De studenten oordeelden over hun opleiding, de sfeer, de docenten en de faciliteiten tijdens de Nationale Studenten Enquête. Hier deden in 2022 ruim 286 duizend studenten aan mee.
Als er op minimaal acht vragen duidelijk boven het gemiddelde werd gescoord, dan krijgt een opleiding een medaille. De opleidingen moeten het in de breedte beter doen dan andere opleidingen binnen het vakgebied.

Hbo

Binnen de hbo-scholen staat de Christelijke Hogeschool Ede op nummer een met zes keer goud van de tien beoordeelde opleidingen. De veel grotere hogeschool Windesheim staat op nummer twee met negen topopleidingen.

Universiteit

Binnen de universiteiten staat Wageningen aan de top. 10 van de 49 beoordeelde opleidingen heeft een gouden medaille gekregen. Daarna volgen De Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Utrecht met vijf opleidingen met een medaille. Van de drie overige technische universiteiten sluit Twente af met 3 op 51 opleidingen.

Door: ANP