flexcelleren jac. p. thijsse college

CASTRICUM- Het Jac. P. Thijsse College in Castricum heeft een speciaal lesprogramma opgezet voor excellente leerlingen in het vwo. Leerlingen die in derde klas van het vwo gemiddeld een 7,5 of hoger staan, kunnen een deel van de lestijd omruilen voor projecttijd. De leerlingen mogen de projecttijd volgens teamleider Diny Hannes besteden om 'flexcellent' te werken en krijgen zo de mogelijkheid te 'flexcelleren'. Daarover bericht Dichtbij.nl.

De invulling van de projecttijd mogen de leerlingen zelf kiezen op basis van een fascinatie of passie. De leerlingen worden begeleid door docenten.

Zo compeneerden Benthe Dijkman en Finn Karels al hun eigen muziek, maar gebruiken ze nu de projecttijd om het maken en monteren van videoclips onder de knie te krijgen. Karels is bekend van het televisieprogramma The Voice Kids.

Het project vormt daarnaast onderdeel van het promotieonderzoek van docent economie Ferry Haan, die onderzoekt of dergelijke projecten van invloed zijn op de prestaties en motivatie van leerlingen.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink