Bonhoeffer College uit Castricum winnaar van Vakkanjer Explorer

Douwe, Jesper, Stijn en Hidde van het Bonhoeffer College uit Castricum mogen zichzelf de trotse winnaar noemen van Vakkanjer Explorer van dit jaar! Ze wonnen met hun innovatieve idee Het Korenveld . Ze bedachten een VR-game waarmee je door een schilderij van Vincent van Gogh wandelt. Dat meldt Vakkanjers. 

“Het was zo onverwacht, want er waren zo veel andere goede projecten. Maar we zijn echt heel erg blij dat we hebben gewonnen, we zijn namelijk een paar maanden bezig geweest met dit project,” vertelt een van de jongens. Een ander vult hem aan: “Ik had beloofd aan de rest dat ik een barbecue ga organiseren als we zouden winnen, dus dat gaan we maar eens snel plannen!”

Kunstwerken van Vincent van Gogh

Dit schooljaar zijn ruim 12.000 leerlingen van zo’n 250 scholen aan de slag gegaan met de challenge ‘In het licht van Vincent’ in opdracht van Van Gogh Museum en ASML. De leerlingen werden uitgedaagd om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om de kunstwerken van Vincent van Gogh te behouden voor de toekomst. Leerlingen vanaf groep 7 tot en met het de vierde klas van het voortgezet onderwijs presenteren 15 en 16 juni hun innovatieve oplossingen tijdens de finale van Vakkanjers.

Van Gogh Expositie 

De leerlingen uit leerjaar 2 en 3 van zo’n 50 middelbare scholen kregen met Vakkanjer Explorer de opdracht om een eigen Van Gogh Expositie te maken, met verschillende lichtstanden en lichteffecten. Door de verlichting aan te passen, zie je telkens een ander kunstwerk. Laat het kunstwerk tot leven komen of verduister het juist. Plaats objecten in de spotlight of juist in de schaduw. Alle creativiteit werd gebruikt bij deze challenge.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Vakkanjers