Normal_air-2456_640

Kinderopvangorganisatie Forte viert op 14 juni haar 45-jarige bestaan. Voor de kinderen en medewerkers van de 30 vestigingen wordt een groot circusfeest in Bergen georganiseerd. Naast haar verjaardag viert de organisatie dat haar 'peuteracademie', die een paar jaar geleden in Bergen opgericht is, een succes is. Er zijn plannen om peuteracademiën in Heiloo en Castricum te starten. Dit meldt Dichtbij.nl. 

Een peuteracademie is een concept dat ervoor moet zorgen dat de dagopvang beter aansluit op het basisonderwijs. De kinderen worden een halve dag op een basisschool opgevangen. “Ze zitten weliswaar in een apart groepje, maar komen de wat oudere kinderen natuurlijk wel steeds tegen,” licht directeur Esther Zijl toe. “Ze spelen samen op het plein en draaien mee met alle activiteiten en thema's in de school. Spelenderwijs krijgen ze vanaf drie jaar bovendien rekenprikkels en ook wat voorbereidend Engels." 
 
Het concept is de afgelopen jaren uitgeprobeerd in Bergen. Het is een succes en Forte wil daarom nu ook peuteracademiën starten in Castricum en Heiloo. "Het sluit perfect aan bij de vraag van de ouders én de ontwikkelingsbehoefte van het kind,” aldus Zijl. 
 
Om het 45-jarige bestaan te vieren wordt er op 14 juni een groot feest gehouden. De kinderen maken hiervoor lange feestslingers van gekleurde vlaggetjes. De maker van de mooiste vlaggetjes zal tijdens de viering een prijs krijgen. Voor de andere kinderen zal er ook een cadeautje zijn. 
 
© Nationale Onderwijsgids