Normal_scholieren_leerlingen_marant_cursus

Het nieuwe honoursprogramma van Pre-U van de Universiteit Twente (UT) is gisteren officieel van start gegaan. 42 getalenteerde scholieren van 5-vwo gaan van start met het programma. Voor het programma kwamen 84 aanmeldingen binnen van 18 verschillende scholen in de regio. Een selectiecommissie heeft de beste 42 leerlingen geselecteerd. Dat meldt Universiteit Twente.

Hanadie Leusink, projectleider van Pre-U: “Het programma is een co-creatie van UT-experts en docenten van het voortgezet onderwijs. Hierdoor kunnen de leerlingen aan de slag met een zeer inspirerend programma.” Het honoursprogramma is een nieuw onderdeel van het Pre University Programma van de UT, waarbij de geselecteerde leerlingen anderhalf jaar een middag in de week naar de universiteit komen om aan de slag te gaan met drie modules academische vormgeving, twee modules masterclasses en hun profielwerkstuk. Eind 2017 zullen zij de eerste lichting ‘Pre-U honoursprogramma afstudeerders’ zijn.

Het honoursprogramma is nieuw en bedoeld als verbredingsprogramma voor excellente leerlingen (met hoge cijfers op de schoolvakken en een goede motivatie) van 5/6 vwo. In twee klassen volgen de nieuwe Pre-U honoursstudenten het honoursprogramma, het eerste college is op 15 september. De Pre-U studenten starten dan met de eerste module academische vorming (wetenschapsfilosofie).

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids