jongerengemeenteraad moerdijk markland prodemos

MOERDIJK - Vandaag staat in Moerdijk de allereerste jongerengemeenteraad van dit jaar op het programma. Op het gemeentehuis zullen meer dan zeventig vierdeklassers van het Markland College in Zevenbergen met elkaar debatteren over lokale politiek.

Tijdens de jongerengemeenteraad bedenken de leerlingen concrete plannen rondom het thema `vrijwilligerswerk'. De gemeente heeft middelen beschikbaar gesteld voor de uitvoering van het beste plan.

De dag start op het gemeentehuis. Leerlingen spreken daar eerst met raadsleden en ambtenaren. Met de tijdens deze gesprekken vergaarde informatie kunnen zij hun projectvoorstellen goed onderbouwen.

Het slotstuk van de dag is een openbare vergadering van de jongerengemeenteraad (16.00-18.00 uur). In deze vergadering adviseren de leerlingen de gemeenteraad over de besteding van het door de gemeente beschikbaar gestelde bedrag.

Jaarlijks organiseert ProDemos zo'n dertig jongerengemeenteraden. De komende maanden volgen in elk geval jongerengemeenteraden in de gemeenten Steenwijkerland, Veghel en Beuningen.

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres