UM Studentenprijs 2020 voor Maastricht4Climate
De UM Studentenprijs voor uitzonderlijke maatschappelijk- of cultureel-georiënteerde prestaties werd bij de opening van het academisch jaar 2020 toegekend aan Maastricht4Climate. Arthur Bribosia nam de award in ontvangst namens de initiatiefnemers van de groep studenten die vecht voor klimaatrechtvaardigheid. Via het organiseren van klimaatmarsen tot het creëren van een burgerbeweging. Dit meldt Maastricht University.
Andere genomineerden voor de Studentenprijs 2020 waren vrijwilligers die de coronacoördinatie voor Geneeskundestudenten voor hun rekening namen, oprichters van de speciale supermarkt Foodcoop, deelnemers van het Matchproject waarbij studenten zich maatschappelijk nuttig maken in de wijken en een initiatief van een groep European Law School studenten met het doel de kloof tussen universitaire (bachelor) studenten en (mensenrechten) NGO’s te verkleinen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Arthur Bribiosa, één van de initiatiefnemers, ontving de Studentenprijs 2020 namens Maastricht4Climate. Foto Maastricht University