Normal_erasmus_universiteit_rotterdam

Op 2 september vindt de opening van het nieuwe academische jaar plaats van de Erasmus Universiteit. Tijdens deze opening zullen diversie universitaire prijzen worden uitgereikt, zoals de Onderwijsprijs en de Onderzoeksprijs. Dit meldt Erasmus University Rotterdam.

De volgende universitaire prijzen zullen worden uitgereikt: 
 

Onderwijsprijs

Prof.dr. Han Smit is sinds 2001 werkzaam bij de faculteit Erasmus School of Economics en is momenteel hoogleraar Corporate Finance. Hij geeft onderwijs in Corporate Finance en is visiting fellow bij NIAS (Netherlands Institute of Advanced Studies in the Humanities and Social Sciences). Han Smit is een zeer gewaardeerd docent door zijn enthousiasme en motiverende manier van onderwijs geven.
 

Prof. Bruinsprijs

De Professor G.W. J. Bruinsprijs is toegekend aan studente Maeve van den Aakster. Zij doet een onderzoeksmaster Infection & Immunity en een focus op infectieziekten en de overdracht van deze virussen tussen dieren en mensen. In deze context richt Van den Aakster zich specifiek op het vogelgriepvirus. Het doel van haar werk is om te begrijpen welke wilde vogels geïnfecteerd raken met het vogelgriepvirus en de vraag of vogels de ziekte kunnen overdragen op kippen of mensen. Deze 'one health approach' maakt een betere voorspelling van uitbraken mogelijk, helpt een epidemie te voorkomen en tijdige interventies te organiseren.
 

Onderzoeksprijs

Dr. Carlos Riumallo Herl werkt als als universitair docent aan Erasmus School of Economics. Zijn onderzoeksinteresses zijn gezondheidseconomie en de economie van veroudering. Zijn onderzoek is van groot belang voor de samenleving, zowel in Nederland als daarbuiten. Een andere prestatie van Dr. Riumallo Herl is de impact van zijn onderzoek zowel binnen als buiten de academische wereld.
 

Pof. H.W. Lambersprijs

Silvan Licher heeft in 2016 de master Geneeskunde afgerond. Tijdens zijn studie was hij onderdeel van de Honours Class 2010 van het Erasmus MCOpent extern. Na het behalen van zijn master is hij begonnen met zijn promotietraject bij de afdeling Epidemiologie van het Erasmus MC. Gedurende de eerste periode van zijn promotietraject heeft hij de Masteropleiding Klinische Epidemiologie cum laude afgerond. Rotterdam.
 

Scriptieprijs (samenwerking Gemeente Rotterdam en EUR)

De winnaar van de Rotterdam Scriptieprijs 2019 is Myrthe van Delden met haar onderzoek genaamd “A design against crime”. De onderzoeker heeft zeer veel informatie verzameld met als casus een uitgebreide analyse van de aanpak over de strijd tegen de ‘ondermijnende criminaliteit’ op Rotterdam Zuid.
 
Door: Nationale Onderwijsgids