Logo_logo_b43b7095-e452-482a-8969-fed9a50393a8_wur_rgb_standard

Wageningen University & Research (WUR) is voor de tweede jaar op rij de meest groene en duurzaamste universiteit ter wereld. Dat blijkt uit de nieuwste GreenMetric ranking van de Universitas Indonesia (UI). Dit meldt WUR. 

Wageningen scoort onder andere goed op het onderdeel duurzaamheid. Daarin werd het maximaal aantal punten gehaald. Ook voor de categorieën afval en water werd 100 procent van de punten behaald. Twee jaar geleden bekleedde WUR nog een derde plaats in de ranking. De Rijksuniversiteit Groningen staat dit jaar op plaats 7 in de ranking en is daarmee de tweede Nederlandse universiteit.
 
Jaarlijks wordt de GreenMetric Ranking opgesteld door de Universitas Indonesia. Dit jaar onderzocht de universiteit 719 deelnemende universiteiten uit 81 landen. Op basis van vragenlijsten en een panel van experts wordt geïnventariseerd hoe universiteiten wereldwijd omgaan met energie, klimaat, afval & recycling, transport en water. Ook wordt gekeken naar hoe de campus is ingericht en de infrastructuur. De universiteit die het best scoort in alle categorieën mag zich een jaar lang de groenste en duurzaamste van de wereld noemen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids