Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Wat zijn de cao-afspraken voor universiteitsmedewerkers? Op de website www.caouniversiteiten.nl vinden zij en werkgevers op een toegankelijke en in begrijpelijke taal de belangrijkste afspraken uit de Cao Nederlandse Universiteiten 2017-2019, vastgesteld op 30 juni 2018. Zo brengt SoFoKleS, het Sociaal Fonds voor de Kennissector, de cao dichterbij medewerkers en leidinggevenden/werkgevers.

Van loopbaan tot gezond werken en pensioen

Medewerkers en werkgevers vinden op de website de belangrijkste informatie over onder meer arbeidsvoorwaarden, persoonlijke ontwikkeling, vrije tijd, veilig en gezond werken, dienstverband en pensioen. Voorbeelden van nieuwe aspecten zijn het vitaliteitspact en meer carrièreperspectieven en werkzekerheid voor postdocs en junior docenten.
 

Ook in het Engels

Universiteiten kunnen door de website ook potentiele nieuwe medewerkers goed laten zien welke arbeidsvoorwaarden zij te bieden hebben. De Engelse versie www.labouragreementuniversities.nl  is voor (toekomstige) medewerkers uit het buitenland. 
 

Over SoFoKleS

SoFoKleS is het Sociaal Fonds voor de Kennissector waarin werkgevers- en werknemersorganisaties samen projecten en onderzoek uitvoeren op het gebied van de academische arbeidsmarkt. Het fonds deelt zijn kennis met de Nederlandse universiteiten, onderzoekinstellingen en universitair medische centra.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids