Normal_student_skills_
Nu alle universiteiten weer zijn begonnen na de zomervakantie is het een goed moment om eens stil te staan bij de vaardigheden die studenten opdoen tijdens hun opleiding. Terwijl de hersenen van studenten op universiteiten al decennia gevuld worden met kennis, is de focus op communicatieve academische vaardigheden pas sinds kort groeiende. Dat werd hoog tijd, want studenten merken zowel tijdens als na hun studie dat ze benodigde soft skills niet altijd in de vingers hebben. In dit artikel bekeken wij als een eerder de 11 onmisbare interpersoonlijke vaardigheden voor studenten!

1. Samenwerken

Een van de meest centrale, maar ook overkoepelende soft skills is teamwork. Wie niet goed kan samenwerken in een groep gaat het lastig krijgen, in een professionele omgeving vaak nog meer dan in een academische. Waar medestudenten een negatieve beoordeling kunnen geven over elkaar, kan het in een bedrijf zelfs tot ontslag leiden. In samenwerken komen verschillende communicatieve vaardigheden samen, zoals empathisch communiceren en doorvragen in Communication Strengths in Teams.

2. Presenteren

Kleine kans dat je een volledige opleiding doorloopt zonder ooit te presenteren. Of het nu een afgerond project is of een onderzoeksvoorstel, je verhaal overbrengen aan een groep blijft een belangrijke ‘zachte’ vaardigheid die ook in het bedrijfsleven geregeld gebruikt wordt.

Lees de overige in het complete artikel of kijk voor meer informatie op www.traintool.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids