Logo_csm_20170209-logosnlmarch-colormills__1__45fd0c7525

Morgen, zaterdag 22 april, vindt de wereldwijde actie March for Science plaats. In ruim 520 steden worden marsen en andere activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor onafhankelijke wetenschap, onder het motto 'Science, not silence'. Ook in Amsterdam en Maastricht komen wetenschappers in actie. Dit melden NRC en Een Vandaag.

Het initiatief komt uit de Verenigde Staten naar aanleiding van het presidentschap van Donald Trump. Wetenschappers over de hele wereld maken zich zorgen over het wetenschapsbeleid en sceptische houding tegenover klimaatbehoud van de nieuwe president.

Amerikaanse wetenschappers wilden in navolging van de Women's Marches ook een mars voor de wetenschap organiseren. Negen academici uit Nederland pikten het idee op om ook in Nederland uit te voeren. Hier zal echter geen sprake zijn van een tocht door de stad. De initiatiefnemers willen vooral met presentaties en lezingen aandacht vragen voor de wetenschap. In Amsterdam vindt het evenement plaats op het Museumplein, in Maastricht op Plein 1992.

Meer informatie over de activiteiten in Nederland tijdens de March for Science op www.marchforscience.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids