Foto: Universiteit Utrecht

4000 nieuwe studenten starten maandag 15 augustus 2016 met de 19e editie van de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) in TivoliVredenburg. In vier dagen leren ze Utrecht kennen op het gebied van sport, cultuur, studentenorganisaties, horeca, feestjes en nog veel meer. Dat meldt Universiteit Utrecht.

Dit jaar steunt de UIT het goede doe Bona Baana, dat zich inzet voor kansarme jongeren in Oost Afrika. Ze ondersteunen vaste projectpartners met het opzetten van kleinschalige en duurzame projecten. Tijdens de UIT 2016 wordt door de verkoop van petten en brillen geld ingezameld voor dit goede doel. Ook kunnen deelnemers bij hun inschrijving aangeven dat zij één euro willen doneren aan Bona Baana.

De eerste dag van de introductie bestaat uit onder meer een stadsintroductie en het openingsfeest. Op de dinsdag worden er workshops, TEDtalks en een debat tussen verschillende studentenorganisaties georganiseerd. Verder is er tijdens de introductiedagen nog een Student Event, een Culture Night, festivalmarkt en een afterparty.

Al bijna twintig jaar lang worden duizenden eerstejaarsstudenten tijdens de UIT rondgeleid in en voorgesteld aan alles wat de Domstad rijk is. De UIT wordt georganiseerd in opdracht van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Ook de HKU, Marnix Academie, Universiteit voor Humanistiek en Thim van der Laan Hogeschool Fysiotherapie zijn partner van de UIT. 

Door; Redactie Nationale Onderwijsgids