Logo_universiteit_leiden__2_

De genomineerden voor de Leidse Onderwijsprijs zijn bekend. Dit jaar zijn de genomineerden Kim Beerden (Geesteswetenschappen), Jan van Lith (LUMC) en Marion Boers (Geesteswetenschappen). Dit meldt de Universiteit Leiden.

De Leidse Onderwijsprijs is een initiatief van het Leids Universitair Studentenplatform. Elk jaar kunnen studenten een docent voordragen die zich  ‘bijzonder verdienstelijk’ heeft gemaakt op het gebied van onderwijs. Het Leids Universitair Studentenplatform kijkt hierbij naar onderwijsinnovatie, interactie met studenten en de mate waarin een docent zijn of haar eigen onderwijs blijvend verbeterd heeft. Met deze prijs spreken studenten hun waardering uit voor docenten die hun onderwijs bovengemiddeld goed verzorgen.  
 
Van alle genomineerden kiest het LUS uiteindelijk drie finalisten, mede op basis van bevindingen die het tijdens de colleges van de docenten heeft opgedaan. Een van deze drie genomineerden, Kim Beerden (Geesteswetenschappen),  Jan van Lith (LUMC) en Marion Boers (Geesteswetenschappen), wint dan de eerste prijs. De prijs bestaat uit een plek binnen de Leiden Teachers Academy, waar een geldbedrag van 25.000 euro aan is verbonden, die de winnaar mag besteden aan onderwijs. De prijs wordt uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar, op 5 september aanstaande.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids