Normal_groningen

In The Student Hotel in Groningen kunnen studenten slapen, sporten, ontspannen en leren. De kamers zijn in de zomer nagenoeg leeg, maar uiteindelijk moet het dienen als ontmoetingsplek voor studenten en toeristen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Het Groningse studentenhotel is de zesde in Nederland. Twee weken geleden opende het hotel zijn deuren. De gasten die tot nu toe binnenkomen zijn voornamelijk toeristen en mensen die langskomen om te eten. Hotelmanager Jan Akkermans verwacht dat dat in september zal veranderen wanneer de scholen weer beginnen. Vanaf september tot januari zijn de kamers al volgeboekt, laat hij weten. Het grootste deel van de verwachte studenten is buitenlands. Voor hen is het hotel een mooie plek om samen te komen met anderen.

Er zijn diverse ruimtes in The Student Hotel waar een student (of toerist) kan vertoeven. Zo is er naast een bibliotheek en restaurant ook een entertainmentruimte, een loungeroom en een gym. Per maand betaalt een gast 635 euro voor een kamer van 16m2. In de kamers staan een kast, bureau, toilet, douche, televisie en een bed. Er is een gemeenschappelijke keuken waar samen gekookt kan worden. Studenten die daar geen behoefte aan hebben kunnen voor een meerprijs een suite huren waarin een keukenblok aanwezig is. De verblijfsduur is maximaal een jaar.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids