Logo_rijksuniversiteit_groningen_logo

Het afgelopen jaar is het aantal eerstejaars bachelor- en masterstudenten aan de Faculteit der Letteren aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gestegen. Dit tegen de landelijke trend van dalende studentenaantallen in. In september 2015 nam de bachelorinstroom toe met 4,7 procent en de masterinstroom met 5,5 procent. De groei zou voor het grootste deel toe te schrijven zijn aan meer internationale studenten, van 37 procent in de bachelor en 47 procent in de master ten opzichte van 2014. Dat meldt RUG.

De inschrijvingen aan de RUG namen in het algemeen af met 10 procent. Toch groeide het aantal bachelor-studenten aan de Groningse Letterenfaculteit tot 1184. Daarmee koos een kwart van alle eerstejaars aan de RUG voor een Letterenbachelor. De programma's waar de procentuele toename het hoogst is zijn Minorities & Multilingualism, Arts, Culture and Media en Midden-Oostenstudies. Bij vergelijkbare faculteiten in het land daalde de inschrijvingen met 6 procent.

Met een toename van 5,5 procent is ook de instroom van het aantal masterstudenten flink gestegen. Masterprogramma’s met in verhouding de grootse groei in studentenaantallen zijn Prehistory and Protohistory of Northwest Europe, Kunstgeschiedenis, Leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Engelse Taal en Cultuur, Communicatie en Educatie en International Humanitarian Action. 

© Nationale Onderwijsgids