Normal_studentenkamers

Het college van Utrecht heeft ingestemd met het initiatief voor de herontwikkeling van het gebouw aan de Archimedeslaan 16 tot een studentencampus met studentenwoningen, starterswoningen en bijbehorende voorzieningen. Dit sloop-nieuwbouw programma sluit goed aan bij de behoefte aan woningen voor deze doelgroepen. Dat meldt gemeente Utrecht.

Initiatiefnemers Aprisco en Snippe Projecten willen hier circa 2000-2500 studentenwoningen, starterswoningen en bijbehorende voorzieningen realiseren, waaronder studiezalen, sportfaciliteiten, horeca, kleine supermarkt, kapper en wasserette.

De herontwikkeling van deze locatie biedt kansen om het Utrecht Science Park te laten groeien en beter aan te sluiten bij de bestaande stad. Er zal gestuurd worden op de ambities om hier een aantrekkelijke, gezonde en duurzame leefomgeving te creëren. In dit verband wordt aansluiting gezocht bij het Utrechts Science Park en gezonde verstedelijking.

De initiatiefnemers werken hun plannen voor de Archimedeslaan 16 in nauw overleg met de gemeente verder uit. Ze hebben aangegeven snel in gesprek te willen gaan met omwonenden en belanghebbenden in het gebied. Vervolgens wordt een Stedebouwkundig Programma van Eisen samengesteld dat aan de gemeenteraad ter vaststelling wordt aangeboden.

© Nationale Onderwijsgids