Normal_universiteit_twente_ut

Promovendus van de Universiteit Twente (UT), Linda Bolier, heeft tijdens het vierde World Congress on Positive Psychology in Florida een eervolle vermelding gekregen voor haar proefschrift. De promovendus ontving de eervolle vermelding van de wetenschappelijke commissie als erkenning voor haar “uitstekende bijdrage aan onderzoek op het gebied van de positieve psychologie”. Dat meldt de Universiteit Twente. 

Bolier kijkt in haar proefschrift, getiteld 'Online positive psychology: using the Internet to promote flourishing on a large scale', naar de waarde van positieve psychologie voor de preventieve geestelijke gezondheidszorg. Bolier is wetenschappelijk medewerker bij het programma Publieke Geestelijke Gezondheid van het Trimbos-Instituut en wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Twente.

Per twee jaar worden een eerste prijs en twee eervolle vermeldingen uitgereikt, op het domein van de positieve psychologie, op basis van een internationaal wetenschappelijk juryrapport over tientallen proefschriften die de afgelopen twee jaar zijn verschenen. 

© Nationale Onderwijsgids