Normal_femke_halsema

(Novum) - De commissie die onder leiding van Femke Halsema de financiën van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zou doorlichten, ziet daar vanaf. De commissie vreest dat ze geen onafhankelijk onderzoek kan doen. Dat staat in een brief van de commissie aan het bestuur van de UvA, die universiteitsblad Folia woensdag heeft gepubliceerd.

De commissie meent dat de onafhankelijkheid op de tocht staat doordat ze "ook de verschillende organisaties en actiegroepen die ons hebben gevraagd dienen te representeren''.

"Dit laatste is strijdig met onze onafhankelijkheid en hindert ons om tot gezaghebbende conclusies te kunnen komen.''

De financiën van de Universiteit van Amsterdam worden doorgelicht als gevolg van de bezetting van het Maagdenhuis en Bungehuis. Femke Halsema is als voorzitter aangedragen voor de commissie die de financiën van de universiteit moet bekijken. Halsema wordt hierin bijgestaan door academici, waaronder universitair hoofddocent Dick Schuiling en financieel expert Victor Eiff. De taak van de commissie is om de financiële situatie binnen de universiteit te analyseren van de afgelopen twintig jaar. Ook wordt gekeken hoe de financiën in de toekomst het beste geregeld kunnen worden.