Normal_tu_delft

Softwareontwikkelaar Erik Meijer, oprichter van het Amerikaanse Applied Duality, gaat met studenten van de TU Delft de nieuwste hightech producten ontwikkelen. Het bedrijf gaat zich vestigen in Delft om talent te ontdekken. Het bedrijf is onder meer bekend van het programmeermodel Reactive Extensions (Rx) dat nu onder meer gebruikt wordt door Google, Netflix en Facebook. Dat meldt het AD.

Meijer wil vanuit Delft ICT-talent de kans geven om met het bedrijf de nieuwste producten te ontwikkelen voor software die via internet functioneert. Dit in samenwerking met de TU Delft. Het bedrijf is nu nog gevestigd in San Fransisco, hier trekken de meeste afgestudeerden naar toe om er succesvol te worden bij een van de vele computerbedrijven.

Innovation Quarter (IQ) is van mening dat de komst van het softwarebedrijf een aanwinst is voor de stad. Het hoofd foreign investment van IQ, Chris van Voorden, vindt de reden van Meijer het mooiste, om hier te komen voor het talent. Ook zorgt het bedrijf volgens Van Voorden voor hoogwaardig extra werk. Het bedrijf zal met tien werknemers beginnen, maar dit moet uitgroeien naar tientallen. 

© Nationale Onderwijsgids