Logo_erasmus

Een promovendus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam moet voor 1 oktober bepaalde teksten uit haar proefschrift opnieuw schrijven en een goede bronvermelding in het werk zetten. De promovendus heeft een berisping gekregen omdat ze plagiaat heeft gepleegd in haar proefschrift, aldus het college van bestuur van de universiteit. Dit meldt Trouw. 

Het blijft bij een berisping, zo meldt het bestuur, omdat 'het om plagiaat gaat met de intentie deze overgenomen teksten tot eigen teksten te maken'. Als de betreffende teksten zijn aangepast is het probleem opgelost, zo stelt een woordvoerder van de Erasmus Universiteit. In oktober vorig jaar promoveerde de vrouw. De universiteit ontving daarna een melding over onvolkomenheden in het proefschrift. 
 
Tien andere proefschriften van de promotor van de vrouw worden ook onderzocht. Niet omdat er verdenkingen van fraude zijn, aldus de woordvoerder, maar om er zeker van te zijn dat het om een eenmalig incident gaat. Over een paar maanden moet het onderzoek afgerond zijn. 
 
© Nationale Onderwijsgids