Logo_tu

Tilburg University ontvangt op zaterdag 11 januari een nieuwe lichting internationale studenten tijdens de Arrival Day. Medewerkers en vrijwilligers heten de studenten persoonlijk welkom. Maandag de 13e start een introductieweek onder de naam TOP Week Winter Edition.

De internationale studenten ontvangen zaterdag een welkomstpakket en kunnen allerlei praktische zaken regelen, zoals het ophalen van hun kamersleutel, het openen van een bankrekening en het kopen van een fiets.

Nadat ze zijn bijgekomen van een eventuele jetlag, beginnen ze op maandag 13 januari met de TOP Week Winter Edition. Deze week is voor zo’n 200 exchange-, degree seeking- en masterstudenten uit 30 landen die voor een semester of langer in Tilburg komen studeren en wordt georganiseerd door Stichting TOP (Tilburg Orientation Program) en Tilburg University.

Typically Dutch
Gedurende de week maken de studenten kennis met de studie, de stad en het studentenleven. Daarnaast is er ruimte voor diverse clinics en workshops zoals ‘schaatsen – curling’, ‘culturele verschillen - wat is typisch Nederlands’, ‘het verkeer en fietsen in Tilburg’  en ‘de Nederlandse hap’. Activiteiten in de Voltage en de Biercantus zorgen voor de nodige gezelligheid. De biercantus is toegankelijk voor alle Tilburgse studenten, zodat de nieuwe studenten goed kunnen integreren. Dit jaar waren alle 800 kaarten binnen 2,5 uur uitverkocht, een record.

© Nationale Onderwijsgids