Logo_tias_nimbas

TiasNimbas is één van de grootste stijgers in de jaarlijkse Financial Times ranglijst van Best European Business Schools. In de lijst van tachtig Europese business scholen staat TiasNimbas op een twintigste plek. TiasNimbas is daarmee de tweede Nederlandse business school. 

TiasNimbas is de enige Nederlandse business school die op een hogere plek op de ranglijst staat dan vorig jaar.

De Financial Times beoordeelt de Europese business scholen op basis van de verschillende programma’s die de scholen bieden. Er wordt gekeken naar de Executive MBA, Global MBA, Master of Science and Executive Education (open programma’s en de maatwerkprogramma’s). De ranglijst voor Best European Business Schools wordt samengesteld aan de hand van geïndexeerde scores die achter deze individuele ranglijsten hangen. Er wordt niet simpelweg een gemiddelde berekend van de posities die een business school heeft op deze ranglijsten.

Kees Koedijk, dean en directeur van TiasNimbas Business School: “TiasNimbas staat al verschillende jaren aan de top in Europa en in de wereld. Daar zijn we trots op. TiasNimbas gelooft in business with a purpose. Wij bieden een internationale omgeving samen met een brede maatschappelijke focus en academisch gefundeerde programma’s. Na een studie van TiasNimbas kunnen onze alumni een verschil maken in organisaties en in de maatschappij. Dat blijkt uit ons divers en internationale alumni-netwerk.”

De Britse krant Financial Times publiceert elk jaar verschillende ranglijsten die de programma’s van de verschillende business scholen beoordelen. Veel van de deelnemers van deze business scholen gebruiken de ranglijsten bij het kiezen van een school.

© Nationale Onderwijsgids