Normal_samenwerking_bruggenbouwer

BREUKELEN - Universiteit Nyenrode, de oudste particuliere universiteit van Nederland, gaat de bestaande MBA Public & Private fors uitbouwen, zo meldt Nuzakelijk.nl. Het bedrijfsleven zal veel invloed krijgen bij de vormgeving van de inhoud van de Master of Business Administration (MBA) op het gebied van publiek private samenwerking. Ook het Platform Publiek Private Samenwerking zal de studie mee verder helpen ontwikkelen.

Grote instellingen en bedrijven als ABN-Amro, Houthoff Buruma, Deloitte en Ballast Nedam gaan bij de uitbouw van de MBA samenwerken met Nyenrode. De bedrijven zullen naast een inhoudelijke bijdrage ook deelnemers werven voor de studie, die vooral bedoeld is voor mensen die al actief zijn op de arbeidsmarkt.

Doordat de overheid steeds meer taken overhevelt naar marktpartijen is er een groeiende vraag naar mensen die een brug kunnen slaan tussen overheid en bedrijfsleven. De universiteit omschrijft deze bruggenbouwers als dual thinkers. "Mensen die in het publieke en het private domein kunnen opereren en die over de domeingrenzen heen effectief kunnen samenwerken", aldus Nyenrode.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink