Normal_knov-nyenrode

De KNOV en Nyenrode Business Universiteit hebben een overeenkomst getekend voor de gezamenlijke ontwikkeling van een opleidingsprogramma voor verloskundigen voor het vormgeven van integrale geboortezorg. Het opleidingsprogramma is een belangrijk instrument voor de krachtige positionering van de (klinisch) verloskundige in de geboortezorg. Voor een sterke positie in de veranderende regionale samenwerkingsverbanden. Dit meldt de KNOV.

De nieuwe plannen van minister Schippers van Volksgezondheid vragen om het zakelijke, bedrijfskundige en organisatorische belang een grotere plaats te geven in de ontwikkelingen in de geboortezorg. Door de expertise van Nyenrode, verloskundigen en de KNOV te bundelen wordt gezamenlijk een daarop aansluitend programma ontwikkeld.

Een groep verloskundigen en medewerkers van de KNOV-werkorganisatie gaan samen in opleiding. Na de opleiding gaan zij belangstellende collega-verloskundigen in regionale samenwerkingsverbanden toerusten op hun rol in het vormgeven van integrale geboortezorg.

Het opleidingsprogramma is een co-creatie tussen de KNOV en Nyenrode om de verloskundige zorg te versterken in de integrale zorgwereld. Nyenrode is een opleidingsinstituut dat zich richt op hogeropgeleide professionals.  

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids