Logo_logo_nyenrodenbsa_uitsnede

Een onafhankelijke onderzoekscommissie heeft vandaag zowel directeur Anton Busselman als twee docenten van Nyenrode New Business School (NNBS) in Amsterdam vrijgepleit van beschuldigingen van grensoverschrijdend seksueel gedrag. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De directeur en zijn collega's zouden tijdens een studiereis naar China studentes 'seksueel onheus hebben bejegend'. Daarnaast zouden zij enkele malen te veel hebben gedronken. Medewerkers van de particuliere universiteit beklaagden zich daar eerder over in een brief aan het bestuur, waarop een onafhankelijke commissie de aantijgingen ging onderzoeken. Busselman had zijn functie voorlopig neergelegd om het onderzoek niet te storen. 
 
De klachten zijn 'alle ongegrond' verklaard door de onderzoekscommissie. In totaal werden 34 gesprekken gevoerd. Het onderzoek nam ruim twee maanden in beslag.
 
De eerder aangestelde interim-directeur blijft voorlopig de taken waarnemen. Busselman zit momenteel nog ziek thuis in verband met de aantijgingen en de grootschalige media-aandacht. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids