Logo_logo_tias

Professor Marcel van Assen is benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel Operational Excellence van TIAS School for Business & Society en luchtvaartmaatschappij KLM. Met deze leerstoel markeren TIAS en KLM en het belang van operational excellence voor het optimaal realiseren van klantbehoeften. Dit meldt TIAS.

Operational Excellence is een belangrijk aandachtsgebied voor de top van veel organisaties om op lange termijn winstgevend en consistent te kunnen zijn. “Operational Excellence is een multidisciplinair managementgebied en reikt veel verder dan kostenreductie: het gaat ook over innovatie en het slim inzetten van mensen en andere resources, “ aldus Marcel van Assen.
“Operational Excellence is een van de pijlers van KLM’s flight plan”,zegt René de Groot. Daarom wil de luchtvaartmaatschappij graag bijdragen aan het dichterbij elkaar brengen van wetenschap en praktijk met de vestiging van de leerstoel, aldus De Groot.

De leerstoel Operational Excellence richt zich op de vraag hoe om te gaan met diverse operationele paradoxale spanningen zoals maatwerk versus standaardisatie, veiligheid versus efficiëntie, vrijheid en autonomie van medewerkers versus beheersing van processen, vernieuwen versus verbeteren.

TIAS is de business school van Tilburg University en Technische Universiteit Eindhoven. In haar Labs organiseert TIAS hoogwaardig toegepast onderzoek.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids