Esther Alarcón Lladó benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de UvA

Dr. Esther Alarcón Lladó is benoemd tot hoogleraar Nano-electrochemistry  and Renewable Energy Materials aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dat meldt de UvA.

Alarcón Lladó is groepsleider 3D Photocoltaics bij AMOLF. Daar richt ze zich op verschijnselen op de nanoschaal aan vast-vloeibaar grensvlakken. Vooral onder invloed van elektriciteit. Ze onderzoekt ook nieuwe materialen en nieuwe principes voor energieconversie gericht op de opwekking van duurzame energie.

Duurzame opwekking 

Aan de UvA zal ze als bijzonder hoogleraar fundamenteel onderzoek uitvoeren op het gebied van materiaalkunde, elektrochemie en energieomzetting, vanuit een toegepast perspectief. Daarbij gaat het onder andere om het verbeteren van de duurzame opwekking van elektriciteit uit zonlicht. 

Elektrolyse 

Daarnaast richt Alarcón Lladó zich ook op de verbetering van de opslag van groene stroom met behulp van elektrolyse. Dit proces benut de elektriciteit voor synthese van energierijke chemische verbindingen op basis van water en CO2. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk