Eiffel en business school RUG ontwikkelen executive program voor consultants

Zakelijk dienstverlener Eiffel en de business school van de Rijksuniversiteit Groningen hebben het ‘Eiffel  Executive Energy Program’ ontwikkeld. Consultants binnen de energiesector worden opgeleid tot ‘future-proof energietransitie-experts’. Dit meldt Consultancy.nl. 

De opleiding was noodzakelijk, zegt Business Unit Director Energie & Transitie Martin Wolfswinkel. Er is een grote behoefte aan consultants die de energietransitie in gang kunnen zetten en versnellen. “Met deze opleiding kunnen we consultants de juiste kennis en tools geven om succesvol te zijn in het vak, en onze pool van consultants vergroten.”

Het opleidingsprogramma duurt tien dagen. Het kantoor van Eiffel in Arnhem zal deels fungeren als schoolbank, maar consultants worden ook een aantal keer verwacht in het universiteitsgebouw van Groningen voor colleges en workshops. Het opleidingscurriculum gaat onder meer over de energietransitie, energiemarkten en de werking daarvan, energiesystemen en de warmtetransitie. Consultants leren ook omgaan met weerstand en krijgen handvatten voor succesvolle begeleiding van energieprojecten. In samenwerking met Eiffel worden ook praktijkcasussen behandeld, zodat theorie en praktijk op elkaar aansluiten.