Normal_optreden_microfoon_zang

UTRECHT - Het afgelopen weekend is het Utrechtse studentenkoor Dekoor Close Harmony tweemaal wereldkampioen geworden tijdens de World Choir Games, de grootste koorcompetitie in de wereld, die werden gehouden in Cincinnati. Dekoor verdedigde in het Amerikaanse Cincinnati met succes de in 2010 behaalde wereldtitel jazz en versloeg ook alle concurrentie in de popcategorie.

Met de twee wereldtitels op zak gaan de studenten op tournee naar Chicago en New York. Daar zullen ze onder andere optreden met verschillende populaire koren en vocal groups. Op 21 juli eindigt de tournee, dan landt het koor weer op Nederlandse bodem.

Bert van der Zwaan, rector magnificus van de Universtiteit Utrecht over Dekoor: "We zijn ontzettend trots op onze studenten: tweemaal goud! Dit is een echte topprestatie en laat zien dat de Universiteit Utrecht ook naast onderwijs en onderzoek een uitdagende omgeving biedt aan haar studenten".

Het dertigkoppige studentenkoor is vooral bekend door het winnen van het populaire televisieprogramma Korenslag in 2007. Na deze overwinning won ze vele nationale en internationale prijzen en gaf het concerten in binnen- en buitenland.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen