Normal_politie2

BREDA – Het blijft gissen naar de reden waarom de 21-jarige student die op zondagochtend besloot van de Vrijlandtbrug af te duiken, niet meer boven water kwam, zo meldt BN De Stem.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de verhoren van de vrienden van de jongen geen duidelijker beeld hebben weten te scheppen van de toedracht van het incident. "Hij vertelde hen nog een derde keer te zullen springen en ze hoorden de jongen in het water terechtkomen. Na een minuut merkten ze dat hij niet meer opdook. Toen zijn enkelen gaan zoeken en belden anderen 112", aldus de woordvoerder.

De autoriteiten hebben tot dusver nog maar weinig inzicht verkregen in de situatie. Zo is niet duidelijk of de student tijdens de sprong of bij de landing onwel is geworden. Ze hebben evenmin een antwoord op de vraag of hij ergens op is gedoken of is blijven haken. De jongen is tussen de tien en vijftien minuten onder water gebleven, afgaand op de localisering en de aanrijtijd van de brandweer en de duikploeg, maar zelfs dat is niet helemaal duidelijk.

Twee minuten na aankomst vond de brandweer de drenkeling die na reanimatie met een zwakke hartslag naar het Amphia Ziekenhuis in Breda is vervoerd.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen