Willem Alexanderschool wijzigt naam en heet vanaf nu De Zandbloem

De Willem Alexanderschool in Hoog Zandveld heeft een nieuwe naam gekregen. Vanaf maandag heet de basisschool de Zandbloem. Afgelopen donderdag werd dit al gevierd met alle leerlingen en het schoolteam. Door middel van een video zagen de leerlingen de bekendmaking van de nieuwe naam van de school. De school in Vreeswijk blijft wel Willem Alexanderschool heten. Dat meldt De Digitale Stad Nieuwegein.

De school liet alle ouders en kinderen meedenken naar een mogelijke nieuwe naam. De reacties kwamen allemaal in een ideeënbus terecht. Uiteindelijk kwam ‘de Zandbloem’ als winnaar uit de bus. De nieuwe naam past goed bij de school omdat de school midden in de bloemenbuurt staat.

Meer- en hoogbegaafde kinderen 

De Zandbloem biedt onderwijs aan meer- en hoogbegaafde kinderen. De kinderen die nog meer uitdaging nodig hebben, komen in aanmerking voor de Day a Week School.

Stichting Fluenta, waar de school onder valt, heeft 20 protestants-christelijke basisscholen in de plaatsen Houten, Nieuwegein, Vianen, Hoge en Haag, IJsselstein en Leersum. Een school voor speciaal basisonderwijs is te vinden in Vianen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk