Dove en slechthorende leerlingen pleiten voor doorzichtig mondkapje

Nu de mondkapjes straks verplicht worden op middelbare scholen en in de publieke ruimten wordt het voor dove en slechthorende leerlingen heel lastig mensen in hun omgeving nog goed te kunnen begrijpen. Mae, zelf slechthorend, pleit daarom voor het gebruik van een doorzichtig mondkapje. Dit meldt het Jeugdjournaal.

Het kabinet heeft dinsdag tijdens de persconferentie aangekondigd mondkapjes verplicht te gaan stellen op middelbare scholen in publieke ruimten. Voor dove en slechthorende kinderen en volwassenen vormt dit een extra uitdaging. Ze kunnen mensen met een mondkapje op minder goed begrijpen omdat hun mond bedekt is en liplezen daardoor onmogelijke wordt.
 
Mae, zelf slechthorend, zegt tegen het Jeugdjournaal dat ze wil dat mensen een doorzichtig mondkapje gaan dragen. Op die manier kunnen zij, en andere slechthorende kinderen, de mond van mensen zien en ze dus beter begrijpen. Nu neemt ze iemand mee naar de winkel of naar het ziekenhuis. Als iedereen een doorzichtig mondkapje zou dragen, zou dat niet meer nodig zijn.
 
Door: Nationale Onderwijsgids