Normal_klas__klaslokaal__kinderen__po__basisonderwijs

Op 18 april wordt de derde landelijke bijeenkomst 'Integratie sbo-so-bao' georganiseerd, het vervolg op de twee succesvolle bijeenkomsten van vorig jaar. Met als thema 'Zien is geloven' zal deze bijeenkomst nog meer de nadruk leggen op de praktijk. De dag vindt daarom plaats op praktijklocatie de Talentencampus Venlo die recent haar eerste lustrum heeft gevierd. Dit meldt de PO-raad.

De Talentencampus is een school waar twee scholen voor speciaal onderwijs, een reguliere basisschool en een school voor speciaal basisonderwijs zijn samengebracht onder één dak. Belangrijk onderdeel van de praktijkdag is dan ook een werkbezoek aan deze school.

Verder bestaat het programma onder meer uit een kennismaking met diverse landelijke voorbeelden van verregaande samenwerking of integratie van so, sbo en bao, een toelichting op de recente beleidsregels van het ministerie voor samenwerkingsexperimenten en een presentatie van onderzoeksresultaten naar de effecten van en voorwaarden voor gespecialiseerd onderwijs.

Meer informatie en aanmelden op https://www.ncoj.nl/

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids