Normal_docent_werk_ontslag_leraar_tas

De Algemene Onderwijsbond (AOb) verwacht volgende week bekend te kunnen maken wanneer en hoe de stakingsacties in het basisonderwijs hun vervolg zullen vinden, zo laat een woordvoerster van de bond weten. Dat er deze maand nieuwe acties komen staat al vast, al tijdens de staking van afgelopen 12 december werd gesproken over "estafette-acties tot aan de zomervakantie". Dit meldt de Telegraaf.

Vorige maand legden veel basisschoolleraren het werk neer omdat ze ontevreden zijn over de werkdruk en de hoogte van hun salaris. Diezelfde dag liet belangengroep PO in Actie al weten dat er achter de schermen al gewerkt werd aan volgende acties voor het geval de decemberstaking niets op zou leveren. De actiegroep schatte die kans toen al groot in: "We hebben niet de illusie dat de minister nu ineens 180 graden gaat draaien", aldus woordvoerder Jan van de Ven.

De woordvoerder van de AOb bevestigt in de Telegraaf dat de nieuwe staking als estafette-actie verdeeld over regio's georganiseerd gaat worden. Ouders worden op tijd op de hoogte gesteld zodat zij vervangende opvang kunnen regelen, aldus de bond.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids