Normal_moe_vermoeid_student_slapen_bezorgd_hoofdpijn_stress_burnout

CNV Onderwijs is niet zo blij met de uitspraken van een aantal Tweede Kamerleden dat de cao voor basisschoolleraren versoberd moet worden. Het aanpakken van de bovenwettelijke uitkeringen in het onderwijs heeft volgens CNV Onderwijs geen prioriteit. Dit meldt CNV Onderwijs. 

Volgens voorzitter Loek Schueler heeft de hoge werkdruk en de lage salariëring prioriteit. Daarvoor moet nu eerst geld vrijgemaakt worden. En dat geld kan niet uit het korten op bovenwettelijke uitkeringen voor werkloze leraren komen, vindt Schueler. “Naar onze mening moet de politiek andere prioriteiten stellen en nu echt investeren in werkdrukverlichting en salaris. Daarna willen we graag samen kijken hoe we werk kunnen maken van duurzame inzetbaarheid, zodat leraren de passie die ze voor hun vak hebben ook kunnen behouden.”
 
Onder andere CDA-Kamerlid Rog wil een versobering van de cao voor basisschoolleraren. Volgens hem bestaan er allerlei "bovenwettelijke regelingen". Zo krijgen leerkrachten zonder werk een vaak relatief lange en hoge uitkering. Het CDA ziet liever dat dit onderwijsgeld naar actieve leraren gaat. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids