Griezelen in de klas met wetenschap en techniek tijdens de Kinderboekenweek

Hoe ziet de allerengste griezel eruit? Kun jij een geest uit de fles toveren? Waarom is het fijn om te griezelen? Speciaal voor de Kinderboekenweek die van 4 tot en met 15 oktober plaatsvindt ontwikkelde TechniekTalent.nu in het thema griezelen een aantal nieuwe wetenschap- en techniekvragen voor de Aha!-vragengenerator. Ahaindeklas.nu is een praktische tool met inspirerende lesideeën voor leerkrachten op de basisschool die met Wetenschap & Techniek aan de slag willen. 

Leerkrachten vinden het soms lastig om Wetenschap & Techniek in hun lesprogramma in te passen. Maar dat is volgens Carla Roos van TechniekTalent.nu niet nodig. Roos: “Alle leerkrachten kunnen Wetenschap & Techniek geven, ongeacht of ze alfa of bèta zijn, of ze een talen- of wiskundeknobbel hebben. Met ahaindeklas.nu laten we zien dat het eigenlijk heel makkelijk en ook leuk is om met techniek in de klas te beginnen. En dat je er op ieder moment mee kunt starten, dus ook tijdens de Kinderboekenweek. Die week geven we, als aanvulling op de 26 vragen die ahaindeklas.nu al telt, elke dag een gratis griezelig W&T-lesidee.”

Slechts 15 minuten

Met Ahaindeklas.nu kunnen de leerkracht en kinderen tijdens een digibordles van slechts 15 minuten samen op zoek gaan naar een antwoord op een vraag uit de vragengenerator. Op deze manier ervaren ze hoe leuk en interessant Wetenschap & Techniek eigenlijk is. Zowel leerkracht als leerling beleven hiermee gegarandeerd een Aha!-moment.

Beginnen met Wetenschap & Techniek was nog nooit zo spannend. Leerkrachten die het aandurven kijken snel op www.ahaindeklas.nu. Hier vinden zij de volgende vragen voor een griezelige les in Wetenschap & Techniek:

Over TechniekTalent.nu

TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Het doel van de stichting is jongeren enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. Dit doet de organisatie samen met schoolleiders, decanen, docenten en leerkrachten én technische bedrijven. Door hen te inspireren, te adviseren en te faciliteren met kennis over integratie van techniek en technologie in het funderend onderwijs, en door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren.TechniekTalent.nu biedt scholen in het hele land kosteloos ondersteuning om meer aandacht aan techniek te besteden. Op zo’n manier dat het leerlingen aanspreekt. Zie ook: www.techniektalent.nu.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids