Normal_fusie__samenwerking__puzzel__handen

Op woensdag 20 september 2017 vindt een bijeenkomst plaats over opting out voor zowel samenwerkingsverbanden die al werken met opting out en voor samenwerkingsverbanden die dit jaar zijn gestart of volgend jaar willen starten. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Steunpunt Passend Onderwijs VO in samenwerking met het ministerie van onderwijs. Dit meldt Steunpunt Passend Onderwijs.

Samenwerkingsverbanden zijn vanaf 1 januari 2016 verantwoordelijk voor de ondersteuningstoewijzing van leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) en praktijkonderwijs (pro) en voor de budgetten lichte ondersteuning. Via opting out lwoo kunnen samenwerkingsverbanden afwijken van de landelijke criteria en duur voor toewijzing van lwoo. Daarnaast kunnen swv’en besluiten onder welke voorwaarden scholen een lwoo-licentie krijgen. 
 
Tijdens de bijeenkomst zal veel ruimte zijn voor het uitwisselen van ervaringen over het vormgeven van opting out. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 20 september 2017 van 10.00 tot 15.00 uur in Utrecht. Aanmelden kan via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids